20 octombrie, 2007

Romantic fara voie!


Va dau o sansa sa ma cunoasteti. Si anume, poetul meu preferat este Eminescu si scriitorul favorit Sadoveanu. Postul acesta cuprinde una din multele scrisori pe care Emin le-a scris Veronicai Micle. Tin minte ca le citisem mai demult, intr-o perioada in care visam sa cunosc fiorii dragostei. Acum insa cand le citesc, imi par atat de aproape si de cunoscute cuvintele de alint si cuvintele jucause, incat pot spune ca inima mea deja le-a rostit tacit persoanei iubite.

Nu conteaza ce cred unii despre Eminescu, eu stiu ca a fost o victima a vremurilor, unde politica conducea din ascuns si inchidea gura celor care aveau ceva "periculos" de spus. In consecinta, poeziile lui Eminescu m-au adus in starea de romantica incurabila :D. Enjoy!!!

August 1882

Măi fată nebună şi drăgălaşă,

Şi zi e pozitiv că eu te-nşel, că te uit, că-mi eşti dragă numai pe cât te văd cu ochii? Mânca-ţi-aş ochii tăi cei dulci, nebuno, dar te iubesc cu sufletul, dar nu ştiu nici ce să-ncep, nici ce să fac de dragul tău. Dar zi şi tu - ce e de făcut? În vremea asta în care nu-i nimenea aici, în care vegetez ca un adevărat animal, bolnav şi descurajat - cum să vin la tine, pe cine să las în loc?
tu mă sfătuieşti să petrec, să mă folosesc de tinereţe şi alte asemenea mofturi nihiliste pe cari le citeşti în romanuri. Viaţa mea eşti tu, prin urmare nici un gând nu-mi vine măcar să petrec când sunt fără tine. Nimeni nu mă vede nicăiri, duc o viaţă monotonă de pe-o zi pe alta. Singur, fără prieteni şi fără cunoscuţi, şi tu zici să petrec, ca şi când un asemenea lucru se poate comanda în starea sufletească în care sunt.
Tu zici că presimţi nenorociri. Nu mai presimţi, dragul meu suflet, nimic; ceea ce e pozitiv este că suferi de superexcitaţie nervoasă, care va înceta când vom fi împreună şi vom fi împreună. Ce dracu! Odată trebuie să se schimbe în bine mizeria actuală, odată trebuie să ne regăsim pentru toată viaţa ca să nu ne mai despărţim nici odinioară. Iubirea mea pentru tine nu mai e un vis sau o speranţă depărtată; e ceva aievea, e o simţire hotărâtă şi de toate zilele cum e aerul pe care-l respir. Tu ştii fără bine că sunt statornic, chiar încăpăţânat, şi poate dacă n-aş fi aşa, ar fi pe de-o parte mai bine, dar pe de alta nu te-aş iubi cu atâta nestrămutare, precum te iubesc.
E prea adevărat ceea ce-mi scrii, că oamenii sunt mai îngăduitori cu viciile celor bogaţi decât cu patimele adevărate ale omului sărac. Dar aşa e lumea, aşa a fost totdeuna. Cu toate acestea, dacă lumea e nedreaptă, natura nu e tot astfel. O singură clipă din viaţa a doi nenorociţi ca noi, o clipă de uitare de sine şi de beţie plăteşte mai multe decât viaţa întreagă a acestor oameni.
Ţi-am spus, Nicuţă, că urâtă să fii, oricum ai fi, tot dragă ai să-mi rămâi şi nici nu se poate altfel - căci tu eşti cel dintâi amor al meu şi vei fi unicul şi cel din urmă. Dacă aceasta poate fi o mângâiere pentru singurătatea ta, o mângăere e drept că deşartă şi goală, dacă te poate mângâia jurământul meu sfânt că nu iubesc şi nu voi iubi niciodată pe nimeni afară de tine, dacă te poate mângâia mărturisirea că neagră mi-e ziua în care nu te văd, şi pustie viaţa fără de tine, atunci crede-le, căci adevărate sunt şi mângâie-te măcar cât de puţin.
Îţi sărut picioarele tale, copilul meu cel dulce, şi te rog, te rog mult să te linişteşti, să crezi în statornicia şi în iubirea mea şi să speri, dacă poţi spera. Dacă am avea religie, noi doi, am crede că Dumnezeu nu va lăsa nerăsplătit atât amor, dar n-o avem, de aceea numai în noi înşine putem crede şi pe noi înşine ne putem întemeia. Eu zic: crede în mine şi nu vei fi amăgită, afară doar dac-oi muri. Te sărut şi te rog, linişteşte-te, căci starea ta mă doare mai mult decât mizeriile mele proprii. Al tău

Emin

Liceu, liceu valeleu!!!

Din nostalgie pentru vremurile trecute, postez o poezie care o buna vreme ne-a reprezentat, pe mine si pe colegii mei de liceu. Desi pe vremea aceea, ne distram batjocoritor pe seama poeziei, pe care trebuia sa o stim la ora dirigului Popescu (mare om , mare caracter- Am o mare admiratie pentru domnul Popescu, pentru ca a avut o viata foarte plina, chiar si Nichita Stanescu, din admiratie pentru el, i-a scris o poezie).

George Bacovia

Liceu

Liceu, - cimitir
Al tineretii mele -
Pedanti profesori
Si examene grele...
Si azi ma-nfiori
Liceu, - cimitir
Al tineretii mele!

- Liceu, - cimitir
Cu lungi coridoare -
Azi nu mai sunt eu
Si mintea ma doare...
Nimic nu mai vreau -
Liceu, - cimitir
Cu lungi coridoare...

- Liceu, - cimitir
Al tineretii mele -
In lume m-ai dat
In valtorile grele,
Atat de blazat...
Liceu, - cimitir
Al tineretii mele!

19 octombrie, 2007

TO all NARUTO fans

Din cate am observat, pe blogul meu s-a intrat cautand NARUTO pe google.:D ME happy.

Asa ca, vrand sa fac o fapta buna pentru fanii Naruto, care vor sa detina si colectiile manga sa acceseze aceasta pagina, unde cu un user si parola, pot avea acces la toate manga existente.

Eu detin 2 id-uri, in consecinta, cei care sunt mai comozi ma pot contacta pe mail maxichris@personal.ro si le dau id de intrare.

Naruto manga download

Arobs vs Apple reactualizat!


Cum se face ca Arobs distribuie Iphone?

Scandalul iPhone in Romania, Arobs versus I.R.I.S

Probabil ati auzit deja de Apple iPhone, telefonul anului 2007, care va debarca in sfarsit in Europa pe data de 9 noiembrie. Se pare ca romanii sunt pentru a mia oara mai norocosi deoarece o firma clujeana, Arobs pune la dispozitie iPhone-uri deblocate la pretul de 600 de euro (plus TVA). O astfel de oferta a atras proteste din partea celor de la I.R.I.S, unic importator al produselor Apple in Romania. S-a adus in discutie chiar si o verificare a ofertei Arobs de catre Apple Europa, in conditiile in care terminalele deblocate ar fi "ilegale".

iPhone in Romania - AROBS

Avem astazi ocazia sa testam unul dintre iPhone-urile oferite de Arobs, in cadrul SIAB 2007 si trebuie sa mentionam ca apreciem initiativa acestora. Practic, compania a achizitionat telefoanele si acum le poate vinde dupa bunul plac, asemenea oricarui alt cumparator, fara a fi blamata pentru acest lucru. De asemenea Arobs ofera o garantie de 24 de luni pentru produsele sale, desi companiile rivale au invocat anularea garantiei pentru iPhone-urile deblocate, practica raspandita in SUA. Tot scandalul care graviteaza in jurul Arobs pare a fi fost initiat de I.R.I.S, evident stanjeniti de faptul ca un concurent neasteptat le poate acapara piata.

Va reamintim ca varianta oficiala de iPhone soseste cu noul firmware, care va va obliga sa folositi un anumit operator (in functie de tara din care il achizitionati). De asemenea, puteti spune adio softurilor third party de vreme ce iPhone-urile updatate nu suporta astfel de aplicatii. In schimb terminalul deblocat pus in vanzare de Arobs profita din plin de toate feature-urile unui telefon decodat. Nu vedem unde este problema. Din moment ce terminalul apartine cuiva (american fiind) si persoana il vinde pe eBay unui cumparator, atunci acesta are toate drepturile asupra sa, inclusiv acela de a-l debloca si de a-l revinde. La urma urmei, iPhone-ul a fost cumparat de la un magazin AT&T si nu se afla in ilegalitate, de vreme ce utilizatorul are drepturi totale asupra sa, cum este si cazul unei...sa zicem proprietati private, unde stapanul poate impusca orice intrus.

Si inca unul:

Apple: Vom investiga modul in care terminalele iPhone au ajuns in Romania


iPhone a ajuns in Romania gata decodat

O firma clujeana vinde deja telefonul, decodat in retelele Vodafone si Orange, la 600 de euro plus TVA.

Arobs Transilvania Software SRL este prima companie din Romania care comercializeaza celebrul telefon mobil iPhone, produs de Apple.

Arobs importa telefoanele din Statele Unite, gata decodate pentru a functiona in retelele Vodafone si Orange. Pretul de vinzare al unui aparat este de 599 de euro plus TVA, comparativ cu 400 de dolari in Statele Unite.

IRIS SA, unicul importator autorizat al produselor Apple pe piata romaneasca, spune ca, din punctul sau de vedere, telefoanele iPhone se vind oficial doar prin canalul Apple.

„Ei le iau din strainatate, de la un furnizor care le decodeaza, si le aduc in Romania sa le vinda. Este o piata libera, deci nu putem comenta actiunile lor“, a declarat Viorel Nastase, direct sales manager in cadrul IRIS.

Reprezentantul IRIS ne-a precizat ca firma a anuntat Apple Europa despre faptul ca Arobs vinde iPhone in Romania si ca asteapta un comunicat oficial din partea lor. „In mod normal, in SUA, iPhone nu se vinde cu softul spart pe canalele oficiale, ci doar prin magazinele Apple si AT&T“, a afirmat Nastase.

Nora Mihalca, assistant manager in cadrul Arobs, ne-a precizat ca momentan firma are doar trei comenzi, insa exista interes din partea publicului si in curind societatea va importa un numar mai mare de telefoane. „Noi momentan nu le avem pe stoc, avem un aparat expus la SIAB, insa urmeaza sa vina un transport mai mare, dar nu stim exact cite vom aduce“, spune Mihalca.

O actualizare software facuta de Apple recent, pentru iPhone, face ca telefoanele care au fost decodate sa se blocheze, devenind inutile, cu nimic mai presus decit o caramida scumpa, si ca toate aplicatiile care au fost instalate, fara sa fie oferite de Apple, sa dispara.

„Exista acest risc. Telefonul merge pe Vodafone si Orange, a fost testat. Probabil ca, atunci cind va veni transportul mai mare, clientilor li se va sugera sa nu faca update-ul“, ne-a precizat Mihalca, intrebata daca Arobs nu se teme ca se vor intoarce clientii cu aparatul blocat daca vor face acea actualizare.

Importatorul oficial Apple in Romania a confirmat acest lucru.

„Este posibil ca telefonul sa se blocheze daca a fost decodat si s-a facut update la soft, Apple a declarat peste tot ca asta se va intimpla. Pe de alta parte, update-ul este optiunea utilizatorului, nu este obligatoriu“, a precizat Viorel Nastase. Conform presei internationale, este pe cale sa fie lansat si un soft care permite ca update-ul Apple sa fie facut fara ca telefonul sa fie blocat.

Multumesc Marian Bordei, ca m-ai avertizat :D

Iulius vs. Polus


Legat de deschiderea atator super/hypermarketuri si malluri in Cluj, s-au facut o multime de comentarii.

Ma opresc doar subiectul ce priveste: Polusul si Iulius Mall. Discuta lumea prin autobus, pe la lucru, pe strada (pe bune), cum ca Polus e mult mai castigat, caci s-a deschis in 12 octombrie, si astfel i-a furat o parte din clienti la Iulius, i-a furat si castigurile ce le-ar fi putut face in aceste 2 saptamani. Caci se previziona ca Iulius de va deschide in 22 octombrie.

Ei, echipa manageriala, a decis sa amane pe 10 noiembrie, pe motiv ca nu vor sa se grabeasca, ca vor sa dea ce e mai bun clientului, deci o deschidere spectaculoasa.

Parerea mea este ca Iulius nu pierde deloc. Deoarece in zona in care este amplasat, fluxul de masini si de oameni este impresionant. Exista internatul pedagogic, Liceul de Pedagogie, 2 facultati: Stiinte Economice UBB si Dimitrie Cantemir (numai acelea ruleaza cam 10 000 de oamenii zilnic), depozite, scoli de soferi, statii de autobus foarte active, Hotelul Univers T, care aduce un plus si de persoane straine :D, si sa nu uitam blocurile si casele. Eu consider, ca au ales cea mai buna zona posibila.

Polusul e mai mult pentru weekend, pentru ca e la marginea orasului, trebuie sa se suplimenteze transportul, plus ca mai mult oamenii care au masini merg acolo. Eu una ma duc, sa zic, de doua ori pe an in zona aceea.

Insa acuma ca stau chiar langa Iulius, cred ca o sa ma duc in fiecare seara acolo. Piscina, cinema, kidsland si alte minunatii. O sa ma simt ca un adevarat cetatean european. :D

In concluzie, just wait and see, ca nu e asa cum zice gura targului, ca Polus e mai castigat. Eu mizez pe Iulius Mall. Voi ce ziceti? :D

AROBS SI APPLE!!!


Acum cateva zile, la cursul de "Bazele publicitatii", ni s-a vorbit de catre agentia de publicitate Vitrina, de o firma clujeana, client al lor - AROBS.

De ce aduc vorba despre asa ceva? Firma a inceput initial prin productia de gps-uri/gprs-uri. Sa nu va zic ce campanie de PR au avut, jos cu palaria.

Si din curiozitate am dat search pe google, sa aflu mai multe despre AROBS. Si uite ce am gasit:

Pe langa distributia de gps-uri, acum distribuie si IPhone Apple.



Compania clujeană Arobs, producător de software şi distribuitor de sisteme de navigaţie, a adus la Salonul Auto Bucureşti un terminal Apple iPhone funcţional în toate reţelele de telefonie mobilă din România, terminal care costă 599 euro, fără TVA.

Compania expune un singur telefon iPhone la standul său de la Salonul Internaţional de Automobile Bucureşti (SIAB), dar va mai importa alte 500 de unităţi în următoarele două luni, au spus reprezentanţii Arobs.

Terminalul este importat gata decodat şi poate funcţiona în orice reţea de telefonie mobilă.

iPhone are un singur buton, iar în rest, toate comenzile se fac prin atingerea ecranului. iPhone poate reda muzică, înregistrări video şi audio, videoclipuri şi se poate conecta la internet printr-o placă de reţea wireless. Modelul expus are o capacitate de stocare de 8 GB.

Apple a lansat iPhone în iunie pe piaţa din SUA, iar la începutul lui septembrie a anunţat că a vândut un milion de unităţi, cu câteva săptămâni înainte de termenul planificat.

Apple a vândut 270.000 de unităţi iPhone în două zile de la lansare şi apreciază că va vinde peste zece milioane de unităţi până la sfârşitul anului 2008.

sursa: NEWSIN

Hop s-asa!!!

Video-ul de mai jos imi este asa de drag. :))

Am fost surprinsa sa vad actiunile acestui innaripat.

Dar nu zic mai multe, ci va las pe voi sa observati.

AAA...si inca ceva, cine ma cunoaste, stie de ce imi e asa de drag video-ul, >:). Hint: nu e din cauza pasarii. :))



sursa: YouTube

18 octombrie, 2007

Ratatouille, 4 real :D !!!


Imi inchipui ca majoritatea ati vazut animatia "Ratatouille" :)).
Ceea ce m-a surpins dupa ce am vizionat filmul, asa accidental navigand pe net, am gasit reteta. Am zis ia te uita, chiar exista reteta si arata chiar bine.

Must give this a try, sa vedem care e farmecul acestei mancari.

Till then, am gasit o reteta de pe plaiurile noastre:

Ingrediente

6 rosii,
4 vinete,
1-2 cepe,
4-5 dovlecei,
1 ardei verde,
1 ardei rosu,
3 catei usturoi,
1-2 crenguta cimbru,
1 foaie dafin,
sare, piper, ulei masline,

Mod de preparare

Rosiile se tin 30 de secunde in apa clocotita, pentru a indeparta cu usurinta pielita, se taie in sferturi. Vinetele se curata de coaja si se taie in cubulete. Dovleceii se curata si se taie rondele. Ardeii se spala, se scot cotoarele si semintele, se taie patratele. Ceapa se toaca marunt. Intr-un vas cu 4 linguri de ulei masline, se adauga vinetele, se tin la foc domol pana cand incep sa se coloreze, se adauga apoi rosiile, dovleceii, ceapa, ardeii, usturoiul tait marunt, foaia de dafin si crenguta de cimbru. Se lasa sa fiarba la foc domol, acoperit, aproximativ 30 minute. Apoi, se scoate crenguta de cimbru si foaia de dafin, se adauga 2 linguri de ulei masline, sare si piper, se mai lasa la foc domol, inca 30 minute, fara capac. Se serveste calda, simpla sau cu friptura de vita.

Reteta americana cu poze

The world without Romania!!!


Poza © Cristina Lenart, e facuta in centrul Sibiului, 2007


Cred ca multa lumea ma aproba atunci cand spun, ca Romania e o tara frumoasa iar oamenii sunt care mai de care. Eu, prin firea mea optimista, tind sa vad numai partea frumoasa a Romaniei. Si anume ca avem resurse intelectuale demne de toata lauda, singura noastra problema e ca suntem naivi si nu stim sa ne promovam.

De-a lungul timpului, romanii si-au facut o semnificativa contributie in cadrul istoriei, tehnicii, stiintelor exacte. Insa, toate aceste creatii si valori au fost vandute celor care au licitat mai mult, sau au fost furate, pur si simplu.

Feel free to comment!!!




sursa: YouTube

Noaptea devoratorilor de publicitate !!!











Si acum un subiect care sigur intereseaza pe impatimitii advertisingului. Eu ma numar printre ei.

Avand in vedere ca anul trecut, acest spectacol a fost mai mult ascuns, nu stiu in alte orase cum a fost, insa in Cluj nu a fost anuntat si nici promovat, in consecinta a fost tinut la Cinema Victoria, pentru un numar restrans de persoane, taxand intrarea cu 50 RON (500 000 lei vechi).

Anul acesta si-au facut treaba organizatorii, in consecinta se aud deja la radio, promo-uri, si datele per oras. Eu una abia astept sa ma duc, pentru ca anii trecuti nu am reusit nicicum.

Totusi se pare ca nu se mai tine la Sala Sporturilor in Cluj, ci la cinema Republica. Hmmm....

" Noaptea devoratorilor de publicitate 2007
MSA organizeaza anul acesta cel mai mare turneu din istoria Noptii Devoratorilor de Publicitate in Romania. Turneul cuprinde 14 orase , va incepe in 12 octombrie la Satu Mare si se va incheia in 14 decembrie la Cluj-Napoca. Ultimul spectacol se va desfasura in prezenta fondatorului primei cinemateci mondiale a filmului publicitar , domnul Jean Marie Boursicot.

Cu acest prilej va avea loc lansarea cartii 'DEVORATOR , PENTRU CA ASTA VREAU!' , biografia oficiala a lui JEAN MARIE BOURSICOT.ACTION! DUBLA 10! MSA 10 ANI!

MSA deruleaza cadru cu cadru marea devorare de publicitate , demna de un public fin cunoscator. Incepe Noaptea Devoratorilor de Publicitate sau 8 ore la 'marea crapelnita' a spoturilor publicitare! Si cum orice consum excesiv trebuie obligatoriu echilibrat cu lichide , partenerul oficial al turneului , Bucovina , ne oferĂŁ 'vinul pamantului' , pentru a inlesni digestia. Sustinand ideea de interactivitate a acestui show , Euro GSM s-a alaturat pentru comunicarea clara a 'meniului' Noptii Devoratorilor de Publicitate. Portavocea evenimentului va fi tinuta in egala masura de Capital , Evenimentul Zilei , Hot News , Zile si Nopti si Euromedia , amplificata , vizual si sonor , de Kiss TV si Kiss FM. Festinul este sustinut si de Dewars , Proges , Blue Ridge , Knox si Advantage. Pentru ca buna dispozitie sa fie mentinuta treaza in toate cele 8 ore de proiectie , in noapte se vor insinua Cassa Loco si noul lor album Oacadi.

2007 - Turneul national:

12 octombrie - Satu Mare , Teatrul de Nord

13 octombrie - Baia Mare , Cinematograf Dacia

19 octombrie - Oradea , Casa de cultura a sindicatelor

25 octombrie - Timisoara , Filarmonica Banatul

26 octombrie - Arad , Cinematograf Dacia

2 noiembrie - Bistrita , Cinematograf Dacia

9 noiembrie - Iasi , Cinematograf Republica1

0 noiembrie - Piatra Neamt , Cinematograf Dacia

16 noiembrie - Craiova , Casa de cultura a studentilor

23 noiembrie - Pitesti , Casa de cultura a sindicatelor

30 noiembrie - Brasov , Teatrul 'Sica Alexandrescu'1 decembrie - Ploiesti , Cinematograf Patria

7 decembrie - Zalau , Casa de cultura a sindicatelor

14 decembrie - Cluj-Napoca , Cinematograf Republica. "



sursa: www.atitudinea.ro

17 octombrie, 2007

The sweetest thing...


Vreti sa stiti care este acesta?

Just look at the photo...a dog sleeping :X

Kagebunshin no jutsu!!!


SI ca sa continui pe aceiasi linie, de la articolul precedent, vreau sa va fac cunoscuta febletea mea, fara sa intrati in sfera prejudecatilor.

Worldwide, s-a difuzat si inca se difuzeaza serialul NARUTO. Un serial anime (cei ce stiu, cunosc :D) care e promovat si sub forma de manga.

Serialul in sine are ca personaj central un baietel, Naruto, copil dispretuit de toti oamenii din oras. Pana sa creasca si sa afle informatii din misiuni, nu stia motivul acestui dispret. Asa, crescand singur, si-a format o vointa de fier, de a fi mare in viata, chiar de a ajunge HOKAGE-ul orasului (conducator). Pana cand intra in academia ninja, si acolo isi obtine binemeritata reputie de: "no.1 in surprising people". E un baiat spontan, brutal de sincer, incredibil de neindemanatic si campion al gafelor. Ce il deosebeste de ceilalti ninja, e , precum am spus, vointa lui, care il indeamna catre cele mai periculoase misiuni, in care isi risca viata pentru prietenii lui.

Laitmotivul serialului devine la un moment dat, prietenia dintre el si SASUKE, o prietenie foarte stransa, insa trecutul ii indeparteaza pe amandoi, atragandu-l pe Sasuke de partea raului (Orochimaru). Naruto isi jura ca il va gasi pe prietenul lui si il va scoate din intuneric.

Dupa parerea mea e un personaj foarte bine conturat, avansand in vizionarea episoadelor, iti este imposibil sa nu il admiri si sa razi alaturi de gafele lui. Caracterizarea lui ar putea continua pe inca 5 pagini, insa veti vedea din video ceea ce eu nu am reusit sa descriu.

De ce m-a atras asa de mult serialul, desi nu ma pot declara o fana "anime"?
Deoarece Naruto are multe din calitatile dezirabile de majoritatea copiilor, si involuntar, urmarind serialul, ajungem sa ne identificam cu el, pe planul copilariei.

Nu imi place sa aud lumea (oamenii "maturi") zicand "Dar sunt doar niste desene, ce e asa de special la ele?". Sunt speciale pentru ca pe de o parte ne retraim copilaria, si pe de alta parte sunt educative, sunt prezentate lectii de viata prin intermediul personajelor si intamplarilor.

Am fost chiar bucuroasa sa aflu ca acest anime este difuzat si pe Cartoon Network, bineinteles titrat in limba romana. 50% din farmecul serialului este redus din cauza titrarii, parerea mea, deoarece Naruto este absolut inconfundabil si prin felul in care vorbeste, vocea si emotiile imprimate in voce.

Voi alege pentru vizionare un video destul de reprezentativ. Sper va fie pe plac!!!



sursa video: YouTube

KONICHIWA!!! Watashi wa Cristina Lenart desu ;))


Nu va speriati, nu m-au rapit "verzisorii". Se traduce "Buna ziua!!! Eu sunt Cristina Lenart" din limba japoneza.

Acuma ceva vreme, cam pe la inceputul anului am participat la 3 cursuri de japoneza. Cursul in sine e foarte nostim, cu o fata japoneza simpatica care preda limba, e un curs foarte interactiv de altfel. Am renuntat deoarece timpul nu imi permitea, dar presimt ca in curand va fi "Japan reloaded" :)).

Lumea nu ar trebui sa se sperie de aceasta limba, este destul de usor de invatat, ma refer la bazele limbii. Ca sa aprofundezi trebuie studiu intens. Si de ce nu, e o limba frumoasa, nu polueaza fonic ca si limba araba :)). Eu una m-as mandri daca as reusi sa conversez 20 de min in japoneza.

Spre exemplu, daca doresti sa te prezinti:

- Hajimemashite, Namiko desu. (Ce mai faci? Sunt Namiko)
- Douzo yoroshiku. (Imi pare bine sa te cunosc)

Regula de baza in japoneza e : cuvintele ce se termina cu u precum DESU, se citesc DES cu un u infundat (numai ascultandu-i pe japonezii nativi, va dati seama de accent), insa pentru incepatori, DESU=DES si se intelege.

Referitor la numarat e super usor:

ichi - unu
ni - doi
san - trei
yon/shi - patru
go - cinci
roku - sase
nana/sichi- sapte
hachi - opt
kyuu/ku - noua
juu - zece

Macar asa ne putem lauda ca stim numara in mai multe limbi. :))
Cand voi gasi ceva fisier video, il voi posta sa va dati seama la ce ma refer. Mie una imi place mult limba japoneza, mi se pare melodica.:D

Poza alaturata e creata de mine, acum cateva zile, in Photoshop, intr-un moment, ce eu cred a fi, de inspiratie "divina". De ce zic asta? Pentru ca nu prea am eu talent iesit din comun la desen, dar imi place, atunci cand sunt trista sau ingandurata, sa imi exprim sentimentele printr-un desen.

Exceptia face, ca in acea zi, sa nu fiu nici trista nici ingandurata, ci pusa pe treaba.

Am avut tot timpul dorinta de a invata sa lucrez in Photoshop, insa nu am avut initiativa. Acum ca sunt la master de profil, e musai sa am initiativa si motivatie. :D

Sper ca poza sa nu va afecteze asa de mult retina, si sa lasati niste comenturi pe marginea articolului.

CIUS!

Anunt de maxima importanta!








Un prieten al meu Razvan avea acest status
:



"Cica se face o comisie mixta guvernamentala cu Japonia. Acestia se pare ca vor fi viitorii titulari:

1. Nimika Nuymoka
2. Yaspaga Shidute
3. Wreypostu Daybanu
4. Undeypliku Katesparg
5. Skimbaley Inparay
6. Winoakuma Kosuma
7. Furatzara Kutotu
8. Bagabany Labayatu
9. Totkumita Madeskurk
10. Nufurytu Furyo
11.Latrukata Wikushpaga
12. Yopapnumay Kiolanu
13. Bagalaba Panlakoty
14. Opriwatizashi Shipasta
15. Sarylakap Shiterezolwy
16. Yacatpotzy Shybagankont
17. Kulopata Saciordeshty
18. Nashitu Kaloay "

Nu m-am abtinut si am ras malefic. E foarte subtil bancul, sunt curioasa daca cei din guvern s-ar prinde de poanta. A fost foarte inspirat cel ce l-a compus. Astept cu interes sa citesc altele si la fel, sa rad malefic >:).