21 noiembrie, 2007

Se intampla in Romania

Nu stiu daca ati auzit de cazul cu neglijenta asistentelor si doctorilor fata de femeile ce stau sa nasca.

Incep copierea din articolul original:

Uluitor! In urma cu 4 luni, la Spitalul Universitar din Bucuresti, o femeie a fost lasata nesupravegheata in timpul nasterii. Un act de neglijenta, de nepasare, care a distrus o familie.

Alina Lungu a nascut atunci un baietel aproape mort, sugrumat cu cordonul ombilical, asta pentru ca medicii nu s-au uitat la ea in timp ce avea contractii foarte mari.

S-a intamplat intr-una din cele mai mari unitati medicale din tara, Spitalul Universitar. Din cauza nepasarii medicilor, Sebastian s-a nascut pe data de 3 august cu handicapuri multiple, fiind sugrumat de cordonul ombilical.

Nu vede, nu aude si nu poate inghiti.

'La ora 6.45 am chemat-o pe asistenta de garda Mariana Nitu, pentru ca aveam contractii foarte mari. Mi-a spus ca i se vede capul copilului, dar ca ei i se termina tura. Abia la ora 7.20 a venit cealalta asistenta si m-a urcat pe masa. Practic, in tot acest timp puteam sa nasc singura. Copilul meu trebuia scos cu ajutorul medicilor, ceea ce nu s-a intamplat si s-a sugrumat cu cordonul ombilical. Mi-au nenorocit baietelul pe viata', ne-a declarat Alina Lungu, mama lui Sebastian. Sesizat de familia Lungu, Colegiul Medicilor a declansat o ancheta.

Inchei copierea

De ce postez asa ceva?

Deoarece asta s-a intamplat si cu fratele meu - SEBASTIAN, insa pe acea vreme nu puteai comenta, in 1979. S-a nascut cu handicap mintal, a iesit mai mult albastru/vanat decat culoarea normala a unui bebelus. Dar ce sa zici atunci? Ca era proiectul DECRETEII in derulare.

Si sa nu va zic ce s-a intamplat cu "rebuturile", adik acei copii care nu se incadrau in etaloanele normale ale pretentiilor lui Ceausescu. Ii aruncau in ghene precum AIUD sau SIGHETUL MARMATIEI. Cum erau tratati? Nu cred ca va inchipuiti, tot ce va pot spune e ca acei copii sarmani deveneau intr-un fel sau altul ori prieteni ai sobolanilor, ori mancarea lor. Pot sa va zic asta pe bune, caci am avut ocazia sa vad acel centru din SIGHET cand aveam 6-7 anisori. Nu a fost o priveliste prea placuta. Dar asta e ROMANIA...o tiganime numita tara.

Termina iubi meu faculta si am zburat de aici...nu mai vreau sa aud de tara asta. Sincer, imi e rusine ca sunt r***n.

Sursa: Stiri ROL.ro

Festivalul Luminii

Festivalul luminii - in 8 decembrie, seara, pe cand se lasa intunericul, parcul central va fi luminat de 8000 de lumanari, vor fi jonglerii cu foc, mingi de foc in atmosfera, expozitie de poze, sculptura in gheata, se va servi ceai cald (gratuit ), va fi un targ de ONG-uri.. o seara draguta pentru fiecare clujean (si nu numai ) Lasati rutina acasa si haideti in parc la Festivalul luminii !! (eveniment organizat de Cercetasii Romaniei)

Mass primit pe mess!!!