26 martie, 2008

NU VA LASATI INSELATI


Anunt Important: o explozie de cazuri s-au raportat la politie,cazuri in care anumiti indivizi furau id-uri si cereau sa li se incarce cartelele in numele celor carora le furasera id-ul...daca vi se intimpla si voua,dati totusi inainte o confirmare telefonica Mod de prevenire(sfaturi date de cei de la politie): -Messengerul-Nu lasati pe autologin,nu salvati parola in fereastra de mess, Firewall-folositi unul si puneti-l pe activ, Antivirusi-fiti atenti la antivirusii care se updateaza automat,contin keylog pe baza caruia vi se poate sparge compul,daca este posibil folositi si firewallul antivirusului...sau folositi Linuxul e mai sigur Fiti atenti,e incomod sa vi se violeze intimitatea,deci preveniti pe cit posibil.

Acest anunt vine din partea unei cunostinte ale mele, care a avut o experienta tare neplacuta cu cateva zile in urma.

De pe id-ul respectivei cunostinte, cineva l-a contactat pe iubitul meu Robi cerandu-i o suma de bani pentru a plati datoria unei persoane. Si cica acea datorie sa o plateasca printr-o reincarcare de telefon. Marinimos din fire, si vrand sa ajute a mers a obtinut codul si treaba a fost gata.

Pentru ca o ora mai tarziu, persoana apartinatoare de drept a id-ului, sa primeasca plangeri si sa trimita mass, cum ca nu ea a fost pe id, cerand bani si facand cine stie ce alte prostii.

A fost la politie, dar nu au ce face, cu doar doua numere de telefon ce au reusit sa le afle.

Aveti mare grija, si anuntati-va cunoscutii eventual, sa va alerteze cand sesizeaza ceva suspect.

Eu una fac acum un anunt si va zic:

EU NU CER BANI PRIN MESSENGER, SI NICI MACAR PE VIU. NU INJUR LUMEA DIN SENIN, SI NU ABEREZ. NU SCRIU CU K, SH, TZ SI ALTE CHESTII (NU TOT TIMPUL, DAR SCHIMBAM PLACA), SEARA NU PREA STAU PE NET (DUPA ORA 00:00 MAXIM SUNT OFF) INTRAND DE LA LUCRU PE MESS LA ORA 8:00).

Asa sa stiti de la mine, iar in caz ca ceva va atrage atentia ma anuntati.